top of page
  • Forfatters billedeheimogskuli

Åbent brev til Uttanríkis- og Mentamálaráðið (UMMR) og skoleledelsen i Vestmanna Skúli

Forældre til elever i Vestmanna skúli har i det foregående skoleår observeret at skolen kun udsendte sparsomme oplysninger, og udmeldinger om ændrede skoledage kun kom med kort varsel. De har fra sidelinjen med bekymring kunne følge uroen vokse på skolen de sidste mange måneder.


Den ulmende uro eksploderede i sommerferien med en klage fra stort set alle lærerne på skolen over den nye skoleleders ledelsestil, en opfordring til afskedigelse af vicelederen fra skolelederen, en umiddelbart efterfølgende sygemeldelse af skolelederen og en skolestart uden lagte skoleskemaer.


Kort sagt står Vestmanna Skúli uden planlægning og ledelse, hvilket efterlader eleverne i et undervisningsmæssigt vacuum. De primære ofre for denne usikkerhed er eleverne, og situationen er selvsagt fuldstændig uacceptabel for forældrene.


Fælles for alle disse voldsomme udviklinger er desuden, at forældrene ikke har fået nogen oplysninger fra skolen eller UMMR, men har måtte følge udviklingen og udmeldingerne i medierne – noget som medfører forøget uro og usikkerhed. Skolens hjemmeside er inaktiv.


Denne manglende kommunikation mellem skole/ministerium og hjem er under al kritik. Den har medført at forældre til elever i Vestmanna Skúli nervøst har måtte følge hver nyhedscyklus, samt se deres skole blive diskuteret i hele landet uden at have flere baggrundsoplysninger end offentligheden.


Over 130 forældre til elever i Vestmanna Skúli har som reaktion på uroen skrevet et åbent brev til UMMR med en støtteerklæring til lærerne på Vestmanna Skúli og en opfordring til en permanent løsning på ledelsesproblemerne i Vestmanna Skúli.


Foreldrafelagið Heim & Skúli støtter herved op om forældrenes opfordring, og vil samtidigt opfordre UMMR og skoleledelsen i Vestmanna Skúli til fremover at inddrage og oplyse forældrene om arbejdet på skolen, så tilliden mellem parterne kan genopbygges.


Dette kan feks. gøres ved at afholde et forældreforum, hvor man kan indsamle input og præsentere en udførlig plan for fremtiden, og ved at have aktiv kommunikation med forældrene om udviklingen på skolen.


Janus Vang, formand

Foreldrafelagið Heim & Skúli



68 visninger0 kommentarer
bottom of page